20/10/13

Nens menjant raïm i meló



Fora fa fred. Gela contínuament. El professor va explicar ahir que som dins una era glacial que ens obliga a viure sense poder sortir a l’exterior. El sol no calenta prou després que l’atmosfera es convertís en una mena de gasos irrespirables que impedien l’arribada de la llum i la calor del sol.
Avui és un matí especial. Anem d’excursió. Visitarem un museu. Els de la meua classe mai no hi hem anat encara.  Un museu és un conjunt d’habitacions on hi ha quadres. Dibuixos com els que fem a l’escola però de pintors famosos.
La mare em diu que m’afanyi, que fem tard. Agafem l’ascensor que ens porta sota terra. A dos minuts caminant, agafo l’autobús i marxo cap a l’escola. El trànsit sota terra ha augmentat molt des que van prohibir totalment els desplaçaments pels carrers de la superfície.
Quina emoció! Ja estem al museu i el professor ens va comentant els quadres. No és el que m’imaginava i no acabo d’entendre les explicacions massa bé. Ens parem davant d’uns nens sense sabates que mengen uns fruits anomenats raïm i meló. Menjars poc saludables i que ja no existeixen. 
-Alguna pregunta? Diu el mestre.
Aixeco la mà.
-Digues – m’anima el profe.
-Per què van mig despullats? No tenien fred?

13/10/13

Lo Càntich


 

La revista digital de literatura, art i cultura Lo Càntich està fent un passeig pels diferents blocs de llibres que hi ha a la xarxa. La periodista i escriptora Sílvia Romero ha entrevistat companys i companyes d'altres blocs com el XeXu de Llibres i punt! o la Núria de Racó per llegir.
En el darrer número m'ha tocat a mi. I la revista ha dedicat un espai al meu bloc, la qual cosa li agraeixo des d'aquestes ratlles.
Espero que us agradi l'entrevista perquè parla del bloc però també dels blocaires i del món aquest que tantes satisfaccions ens aporta.
La podreu llegir a:

1/10/13

Instrucciones para una ola de calor (2013)


Al Londres de l'estiu del 76 fa una calor terrible. Un matí, Robert Riordan, cap de família jubilat, surt a comprar el diari i desapareix. La mare, Gretta, avisa els tres fills que, neguitosos, tornen a casa des dels diferents llocs on viuen. I ho fan amb un equipatge ben particular: les seues preocupacions, els seus prejudicis i els seus problemes. Tots els germans, el Michael Francis, la Mònica i l’Aoife es retroben per intentar solucionar l’assumpte del pare.
Potser es poden donar instruccions per suportar l’ona de calor però no per carregar amb els secrets i les veritats a mitges que planegen damunt d’aquesta família. Com esbrinar la veritat o com recuperar la confiança entre tots? I sobre tot, on està el Robert?
L’hauran de buscar i per fer-ho han de tornar al paisatge de la seua infantesa. La costa d’Irlanda. Espais i sensacions perduts en el temps seran presents de nou en les seues vides. Allà recordaran qui eren i descobriran qui són i el pont entre passat i present, que s’havia trencat, es construirà de nou. Però aquest cop sense mentides i malentesos.
Una història deliciosa on l’autora Maggie O’Farrell, que no ha estat traduïda al català, ens presenta un univers familiar centrat en la importància de les relacions humanes i personals.

A veure si us agrada!